"Теленор" понудио милион евра за лиценцу

Компанија "Теленор" понудила 1.050.000 евра за лиценцу за другог оператора фиксне телефоније у Србији. Цена коју је понудио "Теленор" одговара ономе што фиксна телефонија у Србији у овом тренутку нуди, рекла министарка Јасна Матић.

За лиценцу за другог оператора фиксне телефоније у Србији, компанија "Теленор" понудила је милион и 50.000 евра.

Финансијска понуда "Теленора", јединог понуђача на тендеру, јавно је отворена у Републичкој агенцији за телекомуникације.

Одлука о додели лиценце биће донета на Управном одбору Републичке агенције за телекомуникације (РАТЕЛ) најкасније до 10. фебруара ове године.

Комисија за спровођење поступка јавног надметања, 12. јануара констатовала је да је компанија "Теленор" једина приложила сву потребну документацију.

Основни услов који je требало на тендеру да испуне заинтересоване компаније, био је да су регистроване за обављање телекомуникационе делатности, да су у 2008. години имали укупан приход већи од 200 милиона евра и да имају најмање милион корисника.

Лиценца се издаје на 10 година, уз могућност продужења за још 10 година, а биће издата у року од осам дана од уплате целокупне накнаде у буџет Србије.

"Теленор" је норвешка компанија, једна од највећих у свету у сектору телекомуникација, а на нашем тржишту, као оператор мобилне телефоније, послује од 2006. године.

Решење проблема двојника

Министарка за телекомуникације и информационо друштво Јасна Матић оценила је након отварања "Теленорове" понуде за фиксног оператера, да та цена одговара ономе што фиксна телефонија у овом тренутку нуди у Србији и најавила да ће се следеће недеље Влада Србије изјаснити о тој понуди.

Матићева је указала да је посебно битна воља и могућност да једна велика компанија инвестира у развој инфраструктуре у Србији, како би дошло до повећања приступности широкопојасних информационих технологија.

Према њеним речима, други оператор фиксне телефоније решиће проблем двојника и проблем више од 150.000 захтева за увођење фиксне телефонске линије, као и све веће захтеве грађана и предузећа који желе да уведу АДСЛ или неку другу широкопојасну технологију за приступ Интернету.

"Теленор ће грађанима понудити и различите пакете услуга као што је пакет фиксне и мобилне телефоније и широкопојасни приступ Интернету", истакла је Матићева и додала да ће у додељивању лиценце велику улогу имати Републичка агенција за телекомуникације, која је регулаторно тело на српском тржишту телекомуникација.

Матићева је рекла да уколико "Теленор" не буде у стању да се договори са "Телекомом", РАТЕЛ ће бити принуђен да наметне своје одлуке у складу са тржиштем.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи