"Икеа" долази у Србију

Шведски произвођач намештаја разматра више могућности за улазак на српско тржиште. У току процедура за прибављање атрактивног земљишта за које јe "Икеа" заинтересавана, рекао министар Дулић.

Руководство шведског произвођача намештаја, завршило је још један круг преговора са Владом Србије.

Како је РТС-у потврђено, "Икеа" разматра више могућности за улазак на наше тржиште, а и Србија нуди различите опције. О детаљима и роковима, међутим ниједна од страна, не жели да говори.

"Икеа" је иначе препознатљива по томе што, на пример, полицу за књиге можете купити за 10 евра. Иста таква на београдским пијацама кошта дупло.

Министар за заштиту животне средине и просторног планирања Оливер Дулић каже да је долазак "Икее" битан показатељ тога колико смо способни да привучемо тако значајног инвеститора.

"Икеа" има могућност да купи земљиште и од приватних инвеститора, ми се надамо да ће купити од државе. Оно што јесте у току, је процедура за прибављање тог атрактивног земљишта које је интересантно "Икеи". Долазак је битан и то је показатељ стања и тога колико смо способни да привучемо тако значајног инвеститора", навео је Дулић.

Неспорно је да ће долазак "Икее", бити користан за грађане, али ни на који начин неће угрозити ни српске произвођаче намештаја, поручују у ПКС-у.

Потпредседник ПКС-а Михаило Весовић истиче да ово може да буде добра прилика да мања предузећа пласирају производе у радњама "Икее".

"Ово може да буде подстрек да теже већем квалитету, повољним ценама, модернијем дизајну и прилика да у крајњој линији покушају мања предузећа да своје производе пласирају у радњама управо "Икее", рекао је Весовић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи