До Атине за само 25 евра

После најаве укидања виза, авио-компаније снижавају цене. Понуда је разноврсна, а борба за путнике је почела. Повратна карта до Атине са таксама само 25 евра.

Авио-компаније муњевито су реаговале после најаве да Словенија од 19. децембра укида визе грађанима Србије, а остале земље Европске уније то планирају за новогодишње и Божићне празнике, тако што су почеле да снижавају цене карата.

Борба за путнике је почела. Тако, на пример, ако са мађарским "Малевом" летите из Београда до било које дестинације у Европи, повратну карту платићете 120 евра.

Велики авио-превозници попут "Луфтхансе", "Ал Италије", "Бритиша", "Ер Франса", "Малева", "Олимпика" почели су да продају карте по промотивним ценама.

Повратна карта из Београда до било које европске дестинације пала је са 300 на 120 евра. Дозволе за летове из Београда ускоро добијају и највеће европске "лоув кост" компаније.

"Од нових компанија које ће у току зимског периода летети из Србије ту је мађарски "Малев",  која ће почети да лети од 14. децембра ове године. Дозволу је добио и "Флај Ники" који ће летети од 1. фебруара 2010. године. "Монтенегро ерлајнс" ће успоставити нове летове од Ниша до Цириха и из Цириха до Ниша", рекла је Катарина Андрић-Милосављевић из Директората за летење.

"Тренутно у Директорату за цивилно ваздухопловство налази се захтев "Адрие ервејса", словеначке авио-компаније, која је поднела захтев за летове од 1. марта идуће године", додала је Андрић-Милосављевић. 

Понуда и тражња у порасту

У агенцијма које продају карте кажу да су и понуда и тражња у порасту. Свакодневно се објављују привлачне, а јефтиније понуде, што значи да је конкуренција почела да даје резултате.

"Тренутно је најповољнији "Олимпик" који лети за Атину, а повратна карта викенд верзија је 25 евра са свим трошковима и таксама. Дакле, нема скривених тршкова. Имамо "Ники" који лети до Беча за 73 евра, "Малев" који лети до градова Европе за 95 евра", рекао је Игор Врањешевић из агенције "Џамбо травел". 

Интересовање грађана већ сада је велико. Најчешће питање је како купити карту, јер многи сајтови не подржавају наше кредитне картице, па је посредник неопходан. Ту је и питање сигурности.

"Агенција је битна као посредник, односно неко ко омогућава да људи који се плаше или не желе да користе своје кредитне картице или било које друге за плаћање преко интернета, дођу у агенцију, изврше уплату авио карте. Агенције плате за њих услуге према "лоув кост" превозницима", рекао је Александар Караџић из агенције "Панорама травел". 

Процењује се да ће, после укидања виза, авионски саобраћај сваке године имати готово пола милона путника више. Укупан приход авиобизниса преко Београда могао би 2010. године да премаши стотину милона евра.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи