Читај ми!

Радуловић: Потребна измена Закона о раду

Закон о раду не ваља и потребно је да се мења, јер је, између осталог, један од генератора сиве економије у Србији, оцењује министар привреде Саша Радуловић. Резултат Закона о раду требало би да буде раст запошљавања, поручује Радуловић.

Министар привреде Саша Радуловић каже да Закон о раду није добар и да је потребна његова промена, као и да је тај закон један од генератора сиве економије у Србији.

Радуловић је, новинарима на Економском факултету, напоменуо да је као резултат таквог Закона о раду у претходном периоду у земљи изгубљено 300.000 радних места.

Резултат Закона о раду и његове примене треба да буде раст запошљавања, поновио је министар Радуловић, пред почетак скупа "Економска политика Србије у 2014. години".

Претходних седмица предложене измене Закона о раду оштро су критиковане од стране синдикалних организација у Србији.

Иначе, министар је за уторак, 17. децембар, у Центру Сава најавио велику конференцију Министарства привреде са коморама и свим пословним удружењима где ће бити дискутовано о "моделу новог почетка српске привреде", специфичностима измена Закона о раду, приватизацији, стечају и планирању и изградњи, растерећењу трошкова пословања и пореској реформи, развојној политици и мерама за раст, оправданости субвенција и подстицаја.

Позвао је привреднике и све оне који сматрају да могу својим искуством да допринесу да дају предлоге и нове идеје који ће омогућити да се изнађе решење како би се превазишли бројни проблеми са којима се привреда сусреће. 

На скупу "Економска политика Србије у 2014" оцењено је да наредна година неће бити лака, али да има шансу за успех реформи које ће омогућити дугорочан опоравак српске привреде.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи