Гламочић: Искористићемо кредите из Емирата

Србија ће искористити два кредита која је добила од Уједињених Арапских Емирата, рекао министар пољопривреде Драган Гламочић. Према његовим речима сто милиона долара иде за наводњавање, а сто за опште послове у пољопривреди.

Министар пољопривреде Србије Драган Гламочић изјавио је да ће Србија искористити комплетна средства која јој стоје на располагању од два кредита за пољопривреду, која је добила од Уједињених Арапских Емирата.

"Обезбедили смо кредите од сто милиона долара за наводњавање и 100 милиона долара за опште пројекте у пољопривреди, са веома добрим каматама, први кредит од три одсто, а други испод два одсто са грејс периодом од три године", рекао је Гламочић новинарима у Новом Саду.

Он је рекао да ће реализација пројеката по тим кредитима почети одмах на почетку грађевинске сезоне.

Министар је изразио незадовољство тиме што су пројекти за коришћење ових кредита дошли само из Војводине и Мачве, рекавши да пројекти морају бити распоређени и на северу и на југу земље и на мала и на велика газдинства.

"Зато ћемо почети са пројектима који су готови, а интензивно радимо на томе да пројеката буде и на југу Србије и у централној Србији. Искористићемо комплетна средства која буду на располагању", рекао је Гламочић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи