Читај ми!

Гламочић: Приоритет безбедност исхране

Уређеност тржишта и безбедност исхране су у Србији међу приоритетима, рекао Драган Гламочић у Љубљани. Словенија најавила помоћ Србији у пољопривредној политици.

Србији је безбедност исхране грађана и уређеност тржишта једно од приоритетних питања, изјавио је српски министар пољопривреде Драган Гламочић у Љубљани, у којој борави у вишедневној радној посети.

"Нарочито сам под утиском интегрисаног, функционалног система инспекцијских служби Министарства пољопривреде и животне средине Словеније, који грађанима гарантује висок ниво безбедности и хране и тржишта", рекао је српски министар на конференцији за новинаре у Љубљани.

Истакао је да ће се потрудити да тај пример "добре праксе" примени и на систем рада инспекцијских служби Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије, ради боље сигурности потрошача, њихових породица и безбедности тржишта хране.

Словеначки министар за пољопривреду и околину Дејан Жидан најавио је усклађивање мера пољопривредне политике Словеније и Србије, у оквиру словеначке подршке Србији на путу ка Европској унији.

"Ми смо неке ствари протеклих година веома добро пренели из ЕУ, што ће бити од помоћи Србији у току процеса европске интеграције. Спремни смо да све наше добре кораке да пренесемо пријатељској држави", рекао је Жидан на заједничкој конференцији за новинаре с министром Гламочићем.

Министар Жидан је навео још и заједничку сарадњу у оквиру земаља слива реке Дунав, као и сарадњу одговарајућих института у две земље у области биљне производње.

Министар Гламочић је нагласио значај безбедности хране за породице и потрошаче у целини и  позвао све предузетнике Словеније и Србије да још боље сарађују, да иду у нове инвестиције и у заједничке инвестиције на трећим тржиштима.

Делегација српског министарства пољпопривреде, на чијем челу је министар Гламочић, борави у вишедневној, јуче започетој, радној посети Словенији, као гост словеначког Министарства за пољопривреду и околину.

Делегација ће посетити данас предузеће "Фруктал" из Ајдовшчине, које је у власништву српске компаније "Нектар", затим и Горишка Брда, у којима земља домаћин производи значајне количине вина.

Српска делегације ће у току посете обићи и Мурску Соботу и њену производњу млека и разговарати са словеначким привредницима о њиховим искуствима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи