Читај ми!

Почиње грејна сезона

Грејна сезона званично почиње данас. У топланама тврде да су спремни. Поручују да ће приоритет у отклањању кварова имати потрошачи који редовно плаћају рачуне.

Данас је званично почела грејна сезона. У Београду и још неколико градова у јутарњим сатима станови су грејани, али већина топлана, због временских прилика није потпалила грејне системе. У Удружењу топлана кажу да ће режим грејања ускладити са спољним температурама, што значи да ће током дана бити прекида грејања.

Топлане су спремне за грејање. Од 58 топлана, шест је, због блокаде рачуна, имало проблема да набави енергенте. У Удружењу топлана кажу да су и оне успеле да превазиђу тешкоће и до краја октобра обезбеде несметано грејање. Из топлана поручују да ће приоритет у отклањању кварова имати потрошачи који редовно плаћају рачуне.

На питање да ли ће рачуни бити умањени за дане када не буде грејања, генерални директор "Београдских електрана" Зоран Предић каже да је то врло често питање, али то ниједним нормативним актом није дефинисано.

"Ја морам да подсетим да има не мали број дана када у току грејне сезоне некада грејамо и 24 сата дневно. Тада нико не пита да ли ће рачуни бити увећани", каже Зоран Предић.

Подсећамо, даљински системи обавезни су да обезбеде грејање станова од шест сати ујутро, а викендом од седам до 21 сат, у већим градовима до 22 сата. Прописана температура у становима је 20, плус-минус један степен.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи