Читај ми!

Договорено повећање буџета ЕУ

Чланице ЕУ договориле су се данас да буде одблокирано 3,9 милијарди евра за буџет ЕУ за ову годину како би се омогућило коначно изгласавање европског буџета за период 2014-2020. године.

Представници 28 земаља чланица Европске уније договорили су се да буде одблокирано 3,9 милијарди евра за буџет ЕУ за ову годину како би се омогућило коначно изгласавање европског буџета за период 2014-2020. године.

Ту одлуку су донели стални представници, а формално ће је усвојити ресорни министри чланица ЕУ, прецизира се у саопштењу Европског савета.

Тај новац је тражио Европски парламент као услов да би 23. октобра гласао о буџету за 2014-2020. године.

Председник одбора ЕП за буџет Ален Ламасур запретио је да ће у супротном одложити то гласање.

Европска комисија је затражила 11,2 милијарди евра за 2013. годину.

Чланице ЕУ договориле су се данас и да буде одблокирано 400,5 милиона евра из Фонда буџетске солидарности у корист Немачке, Аустрије и Чешке за надокнаду штете од поплава у мају и јуну ове године и у корист Велике Британије за штету од пожара који су уништили шуме током лета 2012. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи