Читај ми!

Мења се однос према Србији

Члан Економског савета премијера Славко Царић оценио да је посета делегације Србије САД-у била успешна и поручио да се клима и однос према Србији мењају. Инвеститори спремни да повећају своја улагања у Србији, рекао Царић.

Члан Економског савета премијера Ивице Дачића и председник Извршног одбора Ерсте банке Славко Царић, који је био у саставу српске пословне делегције током посете Сједињеним Америчким Државама, оценио је да је посета била изузетно успешна и да је реакција америчких инвеститора јако добра.

"Добар део тих инвеститора је већ присутан у Србији, можда са неким мањим инвестицијама и показали су велику спремност да повећају своје инвестиције у Србији, зато што виде да је Србија земља која жели и хоће да прими инвестиције из Америке", рекао је Царић за Глас Америке.

Према његовим речима, Србија се поставља, како то Американци воле да кажу, на радарски екран инвеститора, који се налазе са ове стране Атлантика.

Царић је оценио да је то битно и политички зато што веће инвестиције у Србији значи да Србија постаје битнија и за Америку.

А што је Србија битнија, то значи да ћемо имати боље контакте и везе и да ћемо заједнички моћи да се много боље договарамо о будућности Србије него што смо то урадили до сада, напоменуо је Царић.

Царић је рекао да, после приватних контаката са конгресменима и званичницима администрације у Вашингтону у протеклих неколико дана, може да каже да се клима и однос према Србији мењају.

Једноставно људи виде да је Србија земља где живе нормални људи, који желе да живе боље и да улажу у своју будућност. Све више видим добру вољу и добру енергију која се шири овде у Вашингтону према Србији, напоменуо је Царић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи