ЕБРД помаже малим и средњим предузећима

ЕБРД најавила зајмове од 45 милиона евра за мала и средња предузећа у Србији, преко Уникредит банке.

Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) најавила је да ће одобрити зајам од 45 милиона долара за одобравање финансијског лизинга за набаку опреме и кредита за развој малим и средњим предузећима (МСП) у Србији, преко подружнице Уникредит банке у Србији.

ЕБРД ће одобрити кредит од 30 милиона долара Уникредит банци у Србији за даље кредитирање приватних МСП и још 15 милиона долара Уникредит лизингу у Србији за набавку опреме.

Ова средства су обезбеђена у оквиру заједничког Акционог плана међународних финансијских институција, који је договорен између ЕБРД-а, Светске банке и Европске инвестиционе банке у новембру 2012. године.

Акциони план, развијен у контексту "Бечке иницијативе", обухвата заједничке обавезе у вредности већој од 30 милијарди долара за период 2013-2014. године.

Приступ средствима остаје изазов за многа мала приватна предузећа у Србији и земљама Западног Балкана, нарочито у смислу дугорочног финансирања, наведено је у саопштењу ЕБРД-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи