Читај ми!

"Веолиу" купила "Немачка железница"

Компанија "Немачка железница" купила део француског "Веолиа Трансдева" који нуди услуге аутобуског превоза у земљама источне и југоисточне Европе, међу њима и у Србији.

"Немачка железница" саопштила је у Берлину да је купила део француске компаније "Веолиа Трансдев" који нуди услуге аутобуског превоза у земљама источне и југоисточне Европе, између осталог и у Србији.

Тиме је фирма "Немачке железнице", "ДБ Арива" преузела 6.300 запослених који су радили за компанију "Веолиа" Трансдев у Пољској, Чешкој, Словачкој, Словенији, Хрватској и Србији, као и око 3.400 аутобуса.

Представници Немачке железнице нису саопштили по којој цени је преузет део француске компаније под називом "Веолиа ТЦЕ". Захваљујући овој трансакцији, ДБ шири активности у области аутобуског саобраћаја у Пољској, Чешкој и Словачкој и ступа на тржиште Словеније, Хрватске и Србије.

"Веолиа ТЦЕ", која је нудила превасходно градске и регионалне аутобуске линије имала је прошле године у наведеним земљама промет од око 253 милиона евра.

Компанија ДБ Арива имала је до сада аутобуске и железничке линије у 12 европских земаља, 38.000 запослених и више од 1,5 милијарди вожњи годишње.

ДБ Арива је, између осталог, друга највећа фирма на лондонском тржишту аутобуског саобраћаја, и највећа на аутобуском тржишту у Данској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи