Читај ми!

Дефицит буџета 76 милијарди

На крају априла дефицит буџета Србије износио 75,91 милијарду динара, објавило Министарство финансија. Законом предвиђен дефицит за 2013. годину је 121,9 милијарди.

Министарство финансија и привреде објавило је да је дефицит буџета Србије на крају априла износио је 75,91 милијарду динара, јер су укупни приходи били 249,84 милијарде, а расходи 325,76 милијарди динара.

У априлу је буџетски дефицит увећан за 26,1 милијарду динара. Законом о буџету за 2013. годину предвиђен је буџетски дефицит од 121,9 милијарди динара.

Највећи приходи у априлу били су од наплате пореза на додату вредност, у износу од 40,45 милијарди, што је за скоро осам милијарди динара више него у марту.

Повећана је и наплата акциза, са 11,9 на 14 милијарди, док су приходи од пореза на добит предузећа били две милијарде, седам милијарди мање него у марту.

Расходи по основу камата износили су у априлу 16,2 милијарде, што је око девет милијарди више него у марту.

Расходи за социјалну заштиту су у односу на претходни месец увећани за пет милијарди, на 12,2 милијарде динара.

Законом о буџету за 2013. годину предвиђен је буџетски дефицит од 121,9 милијарди динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи