Читај ми!

Љубић: Успоравање раста броја незапослених

До значајнијег запошљавања не може доћи ако привредни раст не буде пет до седам одсто годишње, и то неколико узастопних година, рекао је државни секретар Министарства финансија Александар Љубић. Очекујем успоравање раста броја незапослених у Србији, рекао Љубић.

Државни секретар Министарства финансија и привреде Александар Љубић изјавио је данас да очекује успоравање раста броја незапослених у Србији, на шта указује раст индустријске производње у прва три месеца ове године, као и раст бруто националног дохотка.

"До значајнијег запошљавања не може доћи ако привредни раст не буде пет до седам одсто годишње, и то неколико узастопних година", рекао је Љубић новинарима у Београду.

Он сматра и да је у овом тренутку лицитирање с бројем незапослених и остајањем без посла на десетина хиљада људи у Србији "неозбиљно", јер последњи подаци о стопи незапослености, која износи 22,4 одсто, датирају из октобра 2012. године, а нови подаци се очекују у јуну".

Љубић је нагласио да Влада Србије чини све да поправи привредни амбијент и пре свега помогне малим и средњим предузећима која чине "кичму привредног развоја".

Он је поновио и да ће најкасније почетком јуна бити представљен акциони план реиндустријализације за аутомобилску индустрији, пољопривредно-прехрамбену, војну и ИТ индустрију.

Љубић је навео да је пројекат акционог плана завршен и да га тренутно разматрају различити ресори владе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи