Буџетски корисници у регистру Трезора

Свих 9.000 буџетских корисника испунили су обавезу и пријавили се у јединствени систем Трезора после упозорења министра Млађана Динкића да ће свима који буду кршили одредбе бити обустављене све исплате из буџета. Први подаци о дуговањима буџетских корисника у понедељак.

Министарство финансија и привреде Србије саопштило је да се свих 9.000 директних и индиректних буџетских корисника пријавило у систем који ће омогућити контролу поштовања рокова плаћања.

Како се наводи у саопштењу, буџетски корисници су испунили обавезу и пријавили се у јединствени систем Трезора након упозорења министра финансија и привреде Млађана Динкића да ће свима који буду кршили одредбе бити обустављене све исплате из буџета.

Државни секретар у Министарству финансија рекао је да се први конкретни подаци о доследној примени тог закона очекују за три дана након истицања рока, односно у понедељак.  

"Министарство финансија и привреде ће успоставити строгу финансијску дисциплину јер без ње нема ни јаке државе. Да би могли да смањимо буџетски дефицит и јавни дуг неопходно је да имамо штедљивију државу на свим нивоима, јер ће тако имати корист и грађани и привреда", наводи се у саопштењу.

Закон о роковима измирења новчаних обавеза у комерцијалним трансакцијама ступио је на снагу 31. марта ове године.

Регистар Управе за трезор мора да има ажурну евиденцију како би био у могућности да прати измирење рокова плаћања по преузетим новчаним обавезама државних инстуција, локалних самоуправа, домова здравља, школа али и свих других корисника буџетског новца.

Министарство финансија и привреде ће по истеку законских рокова на свом сајту објављивати списак институција које нису испуниле своје законске обавезе и којима је обустављен трансфер средстава.

Поподацима Управе за трезор постоји укупно 3.235 индиректних и директних корисника буджета на републичком нивоу и 5.920 индиректних и директних корисника буџета на локалном нивоу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи