Читај ми!

Стратешки партнер за фабрику коже у Руми

Министар Млађан Динкић потписао са извршним директором Керинг групе, која је купила Фабрику коже у Руми, уговор о подстицању директних инвестиција те компаније. Оно што је Фијат за Заставу, то је Керинг група, односно Гучи за фабрику коже у Руми, најбољи могући стратешки партнер, истиче Динкић.

Извршни директор Керинг групе Жан Франсоа Палус и министар финансија и привреде Млађан Динкић потписали су уговор о подстицању директних инвестиција те компаније, која ће у Руми уложити шест милиона евра и запослити 120 радника у производњи за брендове као што су "Гучи", "Пума", "Ив Сен Лоран".

Министар Динкић је рекао да је Србија добила још једног јаког инвеститора, а фабрика коже из Руме најбољег могућег стратешког партнера.

"Ово је сличан подухват у индустрији коже и обуће, као што смо имали својевремено кад смо довели Фијат у Заставу. Оно што је Фијат за Заставу то је Керинг група, односно Гучи за фабрику коже у Руми, најбољи могући стратешки партнер", рекао је Динкић.

Према његовим речима, Влада Србије снажно подржава развој индустрије и важно је да ће 120 људи ту имати сигуран посао и сигурне плате.

"Производи брендова попут Гучија и Пуме који ће се овде производити, продаваће се у целом свету", изјавио је Млађан Динкић и додао да ће реализацијом ове инвестиције Србија имати бољи имиџ у свету, а Рума постати привлачнија за остале инвеститоре.

Динкић је рекао да ће фабрика радити у складу са најмодернијим светским стандардима и да су предвиђене и инвестиције у заштиту животне средине.

"Први пут, у овој фабрици биће изграђен чистач отпадних вода, што је у Руми био један од већих проблем у претходним деценијама", рекао је Динкић.

Керинг група је у Руми купила кожару, где ће обновити фабрику за производњу кожне галантерије луксузних брендова, а за сваког новозапосленог Влада Србије је кроз програм финансијске подршке одредила субвенције од 8.000 евра.

Та група је присутна у више од 120 земаља. У 2012. години су остварили приход од близу 10 милијарди евра и имају 33.000 запослених.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи