Читај ми!

Динкић са челницима Сбербанке

Млађан Динкић и челници руске Сбербанке разговарали о подршци српском извозу у Русију и инвестицијама у Србији.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић разговарао је са замеником председника руске Сбербанке Сергејем Гоковим и председником Сбербанке Србија Валеријем Овсјаниковим о могућој сарадњи кроз подршку српског извоза на руско тржиште и инвестицијама у Србији.

Заменик председника Сбербанке Гоков обавестио је министра Динкића да Србија може да рачуна на далеко већу подршку Сбербанке у финансирању српске привреде и инвестиција, саопштило је Министарство финансија и привреде.

Разговарано је и о могућностима да Сбербанка и у наредном периоду пружа финансијску подршку инвеститорима који долазе из Русије, али и из земаља бившег СССР-a, као што су, између осталих, Белорусија и Казахстан.

На састанку је договорено да се интезивирају разговори о подршци коју би Сбербанка могла да пружи у стимулисању српског извоза у Русију, преко Агенције за осигурање и финансирање извоза Србије.

Руководство Сбербанке обавестило је Динкића да жели да пружи већу директну подршку српским предузећима. Они су истакли и да имају у плану израду посебног програма за финансирање пољопривредника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи