Читај ми!

Кирби: Србија уносно тржиште за фирме из САД

Србија нуди уносно тржиште за америчке фирме за информационе и комуникационе технологије, рекао амбасадор САД у Београду Мајкл Кирби. Основни циљ посете премијера Србије Ивице Дачића и Мајкла Кирбија САД је да за америчке фирме створе пословне и извозне могућности у сектору информационих и комуникационих технологија који се развија у Србији.

Амерички амбасадор у Београду Мајкл Кирби је, поводом посете српског премијера Ивице Дачића САД, рекао је да верује да Србија нуди растуће, уносно тржиште за америчке фирме за информационе и комуникационе технологије које траже експанзију продаје и пословних активности у иностранству.

Како се наводи у саопштењу америчке амбасаде, српско-америчка трговинска мисија, коју предводе Дачић и Кирби, формално је започела посету Сједињеним Америчким Државама која ће трајати до 16. маја.

Основни циљ посете је да за америчке фирме створе пословне и извозне могућности у сектору информационих и комуникационих технологија који се развија у Србији.

Премијер Србије и амерички амбасадор ће се у Америци срести са представницима водећих америчких компанија као што су Apple, Cisco, Hewlett-Packard, IBM, Intel, Microsoft, Oracle и PayPal.

Они ће искористити прилику да представе ИТ сектор Србије америчким фирмама и повећају сарадњу са ИЦТ компанијама које већ раде у Србији.

Посета Америци је уследила након успешног потписивања Меморандума о сарадњи на пољу информационих и комуникационих технологија између САД и Србије октобра 2012. године.

Како се наводи у саопштењу, посета ће Србији дати могућност да покаже своје пословне и инвестиционе потенцијале неким од најиновативнијих и најпрогресивнијих америчких компанија.

Кирби је недавно рекао, да се Србија, са својом високо образованом радном снагом, посебно на пољу ИТ технологија и телекомуникација, нуди као веома атрактивна дестинација за америчке фирме које траже могућности за ширење пословања у Европи.

Посета укључује и инвестициони семинар "Зашто верујем у Србију? Силиконска долина на Балкану", који ће бити организован за одабране америчке компаније.

Представљањем успешних америчких компанија у тим областима које су већ инвестирале у Србију, ова конференција ће фирмама из САД представити могућности земље која има неке од најталентованијих, високо образованих професионалаца у Европи, који говоре више језика, а са веома повољном структуром зарада.

Брендирање Србије као дестинације за извоз америчких производа, као и за развој ИТ сектора и софтвера је веома важан део ове посете, истиче се у саопштењу.

Трговинска мисија такође потврђује даље јачање економских и комерцијалних односа између САД и Србије, а растући билатерални економски односи и комерцијалне везе доносе значајну вредност економијама две земље, закључује се у саопштењу америчке амбасаде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи