Читај ми!

Фијат 500Л кренуо и у Америку

Брод са 3.000 аутомобила "фијат 500Л" кренуо за Америку и за 20 дана биће у Балтимору, где ће почети званична дистрибуција новог модела.

Први пут после 23 године, један производ аутомобилске индустрије Србије, "фијат 500Л", из барске луке данас је пошао пут Америке.

Три хиљаде аутомобила, за само 24 часа, уз строге мере обезбеђења укрцано је у брод. У Фијату очекују да до краја године, само на америчко тржиште, испоруче неколико десетина хиљада возила тог типа.

Операција Америка је почела. Терминал Луке БАР, преко којег је од 1986. до 1991. године извезено готово 150.000 југића из Заставе за Америку, поново је оживео. Први модели 500Л намењени америчком тржишту кренули су, и до 23. маја стићи ће у америчку луку Балтимор.

Портпаролка ФАС-а Александра Ранковић каже да је ово први брод који иде преко Атлантика и нада се да ће овај модел достићи успех мањег модела 500.

Фабрика је зато повећала капацитете,уводи се и трећа смена, а план је да се ове године произведе између 110.000 и 150.000 аутомобила.

Фиат ће овај модел продавати у Америци и Канади, а први, пробни брод, посетиће осим Балтимора и Западну обалу Америке, где се од Лос Анђелеса до Сан Франциска ствара самостална мрежа за продају, кажу у Фиату.

Генерални директор ФАС-а Антонио Чезаре Ферара наводи да "сваког месеца производимо око 2500 јединица за Америку, а од септембра уводимо и нови модел, Текинг, који је много атрактивнији".

Према његовим речима, до краја године се планира извоз десетина хиљада аутомобила 500Л у разним верзијама из Крагујевца у Америку.

Фиат 500Л за Америку има јачи мотор, аутоматски мењач и много већи пакет опреме у односу на модел за Европу, а многи аутомобили имају кожна седишта, кожу на волану и на вратима.

Фиат све расположиве капацитете усмерава ка оним тржиштима на којима има добру продају.

Америчко тржиште прошле године укупно је продало 17 милиона аутомобила и забележило пораст од 24 одсто, после велике рецесије изазване кризом 2008. године.

Фиат 500Л се преко Барске луке већ извози у Италију, Француску, Шпанију, Немачку, а почео је извоз возила са воланом на десној страни за Велику Британију.

Када стигне први контингент аутомобила у Америку, они ће равномерно бити распоређени свим дилерима, а тек онда се очекују веће поруџбине.

 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи