Читај ми!

Почињу искључења струје неплатишама

Онима који не плаћају струју, који нису потписали споразум о репрограму дуга или се не придржавају споразума биће искључена струја, рекао в.д. директора ЕПС-а Александар Обрадовић. Планови искључења за неплатише направљени и свака електродистрибуција зна шта треба да уради, поручио Обрадовић.

Вршилац дужности директора Електропривреде Србије (ЕПС) Александар Обрадовић рекао је да ће струја бити искључена свима који не плаћају и да су већ припремљени акциони планови за искључења.

"Од сада крећемо у активну кампању и они који не плаћају електричну енергију, који нису потписали споразум о репрограму дуга за струју или се не придржавају споразума биће искључени", рекао је Обрадовић након потписивања споразума са компанијом "Сандвик" из Шведске.

Обрадовић је додао и да су планови искључења за неплатише већ направљени и да свака електродистрибуција зна шта треба да уради.

На питање хоће ли бити пленидбе имовине због дугова за струју, Обрадовић је одговорио да ће Дирекција за право ЕПС-а одлучити како ће бити наплаћена та потраживања.

"Ми желимо да наплатимо оно што смо испоручили грађанима и привреди", рекао је Обрадовић и додао да је јасан став и Владе и ресорног министарства да потрошена електрична енергија мора да се плати.

Према његовим речима, са акцијом отписа камата на дуговања за струју уз отплату дуга на рате дали су "још једну велику шансу и грађанима и привреди да под много повољнијим условима крену са решавањем нагомиланих дугова".

"Сви који су желели и били вољни имали су прилику. Био је довољно времена и прилике да се реши проблем старих дуговања", прецизирао је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да је успех акције отплате дуга без камата на рате "релативан" и да се разликује по дистрибуцијама.

Како је додао, најбољи успех забележила је Електросрбија из Краљева која је успела да покрије чак 65 одсто тих старих потраживања, а најлошије резултате има Југоисток.

"Анализираћемо рад осталих електродистрибуција и на основу тога предузећемо активности да до таквих лоших резутата не дође", рекао је Обрадовић.

Електропривреда Србије објавила је раније да је с потрошачима склопила споразуме о репрограму седам милијарди динара дуга за струју.

Преостала дуговања су око 100 милијарди динара, од чега по половину дугују домаћинства и привреда.

У оквиру акције отписа камата на дуговања за струју уз отплату дуга на рате, која је трајала од 1. марта до 25. априла, укупно склопљено 110.000 споразама о репрограму дуга, од тога по пола са домаћинствима и привредом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи