Читај ми!

Динкић на скупштини ЕБРД-а

На годишњој скупштини ЕБРД-а министар финансија Млађан Динкић затражио помоћ за мала и средња предузећа у Србији и указао да држави није потребна помоћ.

Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић је у Истанбулу, где присуствује дводневној годишњој скупштини Европске банке за обнову и развој, затражио помоћ за мала и средња предузећа у Србији и указао да држави није потребна помоћ.

"Подршка малим и средњим предузећима и подстицање производње јесте основни приоритет свих земаља, као и подстицање индустрија засновних на знању. То су теме које доминирају овогодишњом конференцијом ЕБРД и кључне су за даљи развој Србије", изјавио је Динкић.

Он је, како је саопштило Министарство финансија Србије, у разговорима са председницима ЕБРД-а, Европске инвестиционе банке, Централне европске банке, Међународне финансијске корпорације, истакао да је Србија једна од ретких земаља која је у првом кварталу ове године имала раст бруто домаћег производа од два одсто.

"Србија је направила скроман раст БДП-а, али нама то није довољно. Ми смо незадовољни тим резултатом. Србија треба да расте брже и да се развија, јер свесни смо да имамо неравномеран развој. У нашој земљи аутомобилска индустрија вуче развој, али морамо да помогнемо сада и другим секторима", оценио је Динкић.

Динкић је данас говорио и на округлом столу о инвестиционим приликама и могућностима у Србији, који је организован у оквиру конференције ЕБРД-а.

Годишњој скупштини ЕБРД-а присуствује и министарка енергетике Србије Зорана Михајловић која је амбасадор Србије у тој финансијској институцији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи