Читај ми!

Стефановић с потенцијалним инвеститорима

Небојша Стефановић примио делегацију потенцијалних инвеститора „УБС банке“ из Швајцарске који су се интересовали за то колико је Србија привлачна за будућа улагања.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић примио је делегацију од 28 клијената, потенцијалних инвеститора "УБС банке" из Швајцарске, који су се интересовали колико је Србија привлачно одредиште за евентуална будућа улагања и уверили се у потенцијале које она поседује.

Како је саопштено из Стефановићевог кабинета, председник парламента се нада да ће данашња посета бити подстицај и порука свим инвеститорима за оснаживање економских односа са Србијом, али и позив за узајамно преношење искустава и добре праксе.

Он је делегацију од 28 клијената, али и амбасадора Швајцарске Жана Данијела Руха који је присуствовао састанку упознао с инвестиционим могућностима Србије и указао да постоје добри предуслови за улагања у области пољопривреде, информационих технологија и енергетике.

Стефановић је позвао све инвеститоре да се укључе у пословни дијалог са партнерима у Србији и увере се да су потенцијали Србије велики, али и недовољно искоришћени, са чиме су се гости из Швајцарске сложили.

Како се наводи у саопштењу, Стефановић је нагласио бројне погодности Србије, међу којима су повољан порески систем, квалификована радна снага и финансијски подстицај за страна улагања.

Србија, нагласио је Стефановић, као политичко, економско и експертско средиште региона, има изванредне потенцијале за одрживи развој, економски просперитет и све видове пословних иновација.

Током разговора, председник Скупштине је нагласио да су борба против корупције и криминала као и владавине права кључни елемент напретка Србије ка ЕУ, а управо то, како је додао, отвара врата потенцијалним инвеститорима да се осећају сигурно и безбедно на српском тржишту.

На састанку је указано и на споразум о слободној трговини са ЕУ, Русијом и другим земљама, али и на велике могућности за улагање у обновљиве изворе енергије, саобраћајне инфраструктуре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи