Читај ми!

Посао за српске лекаре у Саудијској Арабији

Саудијска Арабија жели да ангажује српске лекаре свих специјалности, изјавио Расим Љајић после разговора у Џеди. Области грађевине и пољопривреде дефинисане као најважније за развијање будућих економских односа две земље, истакао српски министар трговине и телекомуникација.

Потпредседник Владе Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић изјавио је, после разговора у Џеди са званичницима Саудијске Арабије, да је било речи о што скоријем отварању амбасада у Ријаду и Београду и да је саудијска страна исказала жељу за ангажовањем српских лекара свих специјалности.

Љајић је, током дводневне званичне посете Саудијској Арабији, разговарао у Џеди са престолонаследником те државе принцом Селманом бин Абдулазизом, шефом дипломатије Саудом ал Фејсалом, као и са министром трговине Теофиком ал Рабијом.

Љајић је након одвојених сусрета са тројицом саудијских високих званичника истакао да је значај ове посете између осталог и у томе што је она прва након успостављања дипломатских односа Србије и Саудијске Арабије.

"Сагласили смо се да ће отварање амбасаде Србије у Ријаду и саудијске у Београду дати додатни подстрек јачању билатералних односа и у том циљу ћемо интензивирати активности, како би до отварања амбасада дошло што пре", рекао је Љајић.

Министар је додао да су у данашњим сусретима, области грађевине и пољопривреде дефинисане као најважније за развијање будућих економских односа.

Љајић је рекао да Србија има интерес да наше грађевинске фирме учествују у реализацији инфраструктурних објеката у Саудијској Арабији, с обзиром да је та држава издвојила 350 милијарди долара за те намене.

"С друге стране, њихове компаније су заинтересоване за улагање у пољопривреду и производњу хране у Србији и ми смо у том циљу данас направили и прве контакте са заинтересованим саудијским фирмама", рекао је Љајић.

Саудијска страна је исказала жељу за ангажовањем наших лекара свих специјалности као и средњег медицинског особља, узимајући у обзир дефицит здравственог кадра у Саудијској Арабији, наводи се у саопштењу.

"Такође смо договорили формирање пословног савета Саудијске Арабије и Србије, које ће чинити пословне заједнице из једне и друге земље, као и потписивање једног кровног споразума о економској сарадњи, што ће допринети и формирању мешовитог међувладиног комитета за економску сарадњу", истакао је Љајић и додао да простора за сарадњу има и у области туризма.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи