Читај ми!

Питић: Аранжман са ММФ-ом добродошао

Нови аранжман са ММФ-ом добродошао, оценио Горан Питић, председник Управног одбора Сосијете женерал банке.

Председник Управног одбора Сосијете женерал банке Горан Питић оценио је да би нови аранжман Србије са Међународним монетарним фондом био добродошао, а да ће највећи изазов за Владу Србије бити да испуни захтев ММФ-а за смањењем буџетског дефицита.

"Једно од питања у разговорима мисије ММФ-а и представника власти у Србији биће како подстаћи развој, а смањивати расходе. Мислим да ће то бити тема око које ће се ломити копља", изјавио је Питић агенцији Бета.

Мисија Међународног монетарног фонда и представници Србије започеће 8. маја у Београду разговоре о текућим економским кретањима, а могући су и преговори о новом аранжману.

Питић је оценио да је за Србију веома важно да једна међународна финансијска институција, као што је ММФ, буде присутна као контролор, јер је то сигнал кредибилности економске политике која се води у земљи.

"Јачање кредибилности се огледа увек у ономе како инвеститори гледају земљу у којој постоји склад са захтевима Фонда", рекао је Питић, који је био и министар за економске односе са иностранством у Влади Зорана Ђинђића.

По његовој оцени, захтеви ММФ-а су "доста логични, нарочито у делу који се односи на реформу јавних предузећа, реформе пензионог система, здравства, образовања и оптимизације јавних расхода". 

"То су захтеви које би свака влада морала да има на врху својих приоритета", додао је Питић. 

Он је оценио да ће се у разговорима мисије ММФ-а и представника власти у Србији постављати питање "колико Србија може да испуни захтеве ММФ-а и колико су захтеви ММФ-а у складу са оним што је потребно Србији".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи