Читај ми!

Проширење сарадње са Саудијском Арабијом

Компаније из Србије позване су да учествују у грађевинским пројектима у Саудијској Арабији, која планира да у наредних пет година издвоји 350 милијарди долара за инфраструктуру, истакнуто на састанку саудијског министра Мохамеда ал Џазера и Расима Љајића.

Министар економије Саудијске Арабије Мохамед ал Џазер истакао је у Џеди, у разговору са потпредседником Владе Србије Расимом Љајићем, да је успостављањем дипломатских односа створена основа за проширивање економске сарадње две земље.

Саудијска Арабија је у наредних пет година предвидела издвајање 350 милијарди долара за инфраструктуру.  

Саудијски министар је истакао да су грађевинска индустрија, војно-економски сектор, фармација и туризам привредне гране са посебним потенцијалима за даљи билатерални развој.

Ал Џазер је позвао компаније из Србије да учествују у грађевинским пројектима у Саудијској Арабији, узимајући у обзир да је у оквиру петогодишњег економског плана ове земље предвиђено издвајање 350 милијарди долара за изградњу различитих инфраструктурних објеката.

Како се наводи у саопштењу Љајићевог кабинета, Ал Џазер је изразио спремност и за пријем лекара свих специјалности и медицинских сестара и техничара у здравствени систем Саудијске Арабије, с обзиром на дефицит домаћих кадрова.

Љајић је позвао је инвеститоре из Саудијске Арабије да улажу у привреду наше земље и најавио да ће Влада Србије у најскорије време изабрати пројекте са којима ће конкурисати код Саудијског фонда за развој, у коме постоји заинтересованост за реализацију заједничих инвестиционих активности у Србији.

Љајић ће се у оквиру званичне посете Саудисјкој Арабији сутра састати и са министром спољних послова те државе, принцом Саудом ал Фејсалом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи