Читај ми!

Без продужења рока за отпис дуга струје

Рок за отпис камата и потписивање споразума за плаћање струје на рате истиче 31. марта и неће бити продужаван, потврђено РТС-у у Електропривреди Србије.

Акција отписа камате старих дугова за струју из прошле године неће бити продужавана, а истиче 31. марта, потврђено је РТС-у у Електропривреди Србије.

У Електродистрибуцији раде данас и сутра до 20 сати, а наглашава се да ће због великог интересовања купаца за ову акцију која је почела 1. марта, електродистрибуције у Србији и у недељу 31. марта примати захтеве потрошача за потписивање споразума о отплати дуговања за струју на три до 24 рате уз отпис камате за 2012. годину.

Електропривреда Србије (ЕПС) саопштила је да је до данас Споразум о репрограму дуговања за струју потписало 51.400 потрошача, који су се обавезали да ће у ратама отплатити више од 2,2 милијарде динара дуга из прошле године.

Како се наводи, тим потписаним споразумима отписано је око 600 милиона динара камате на основни дуг.

Додаје се да је највише споразума потписано у краљевачкој "Електросрбији".

"Дистрибуције ће учинити додатни напор да свима који желе да потпишу споразуме омогуће да захтеве поднесу у датом року, јер се има у виду да део купаца није био у могућности да благовремено испуни основни услов за ову погодност, то јест да измири рачуне из првих месеци ове године", додаје се у саопштењу ЕПС-а.

Према ранијим најавама, ЕПС очекује да од ове акције наплатити око 70 милијарди динара старог дуга, а очекивани отпис камате ако се сви дужници одазову је око седам милијарди динара.

ЕПС потражује укупно од 110 до 120 милијарди динара, од чега је око 80 милијарди динара дуг старији од 60 дана, а подједнако дугују и привреда и становништво.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи