Сертић: Реформа коморског система

Нови председник Привредне коморе Србије Жељко Сертић каже да је апсолутни императив унутрашња реформа економског система Србије. Конкретни резултати биће видљиви за два до три месеца, најавио је Сертић.

Након оставке Милоша Бугарина, који је на функцији председника Привредне коморе Србије провео шест година, за новог првог човека српске коморе изабран је Жељко Сертић. Сертић је најавио реформу коморског система како би се промовисала и заштитила српска привреда.

Гостујући у Дневнику РТС-а, нови председник Привредне коморе Србије најавио је да ће у његовом раду апсолутни императив бити унутрашња реформа економског система.

"Менаџерски део, оперативност, сервиси према привреди морају да буду квалитетнији и много јачи, а с друге стране, мора да се синхронизује цело подручје рада Привредне коморе Србије и свих регионалних привредних комора", објаснио је Сертић.

Према његовим речима, сектор малих и средњих предузећа био је највише погођен и није имао довољно снажан глас. 

"У наредном периоду ћемо то гледати да изједначимо, дакле један глас ће имати и мала предузећа и велики системи", рекао је председник ПКС-а.

Кроз реформу економског система, наша идеја је да добијемо много већи интегритет и ауторитет од стране привреде, каже Сертић.

"Тог момента када тај део испунимо ћемо моћи да наш утицај на државне органе направимо већим. Тренутно економски систем и утиче и ради са ресорним мнистарствима, али тај утицај треба да буде и значајнији и већи", рекао је Сертић.

Цео регион је под озбиљном кризом и не може се говорити о Србији као изолованом систему, сматра Сертић и додаје да је потребно "да предузећа подигнемо конкурентност до нивоа на који не утиче светска економска криза".

"Надам се да ћемо у року од два-три месеца имати врло конкретне резултате", закључио је Сертић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи