Читај ми!

Без договора о минималцу

Синдикати, послодавци и Влада нису на седници Социјално економског Савета постигли договор о повећању минималне цене рада. Висину минималне зараде у овој години одредиће Влада у року од 10 дана.

Влада Србије саопштила је да ће у року од 10 дана одредити висину минималне зараде у овој години, пошто Социјално-економски савет није постигао договор о минималној цени рада.

Како се наводи у саопштењу, Социјално-економски савет Србије на данашњој седници није донео одлуку о висини минималне зараде од марта до децембра ове године, због различитих ставова послодаваца, синдиката и Владе Србије.

Тренутно је мимимална цена рада у Србији 115 динара по сату, пошто је прошле године повећана за 12,5 одсто. Синдикати су раније тражили повећање цене рада у овој години од најмање пет одсто.

Социјално-економски савет Србије расправљао је и о иницијативи за измену Кривичног законика како би се неисплаћивање зарада запосленима третирало као кривично дело, као и о Нацрту закона о социјалном предузетништву и запошљавању у социјалним предузећима.

Додаје се и да је Социјално-економски савет предложио Божу Драшковића за члана Одбора Агенције за борбу против корупције.

Седницом Социјално-економског савета председавао је премијер Ивица Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи