Читај ми!

Стигле прве количине кокса у Железару

У смедеревску луку стигле прве количине кокса за покретање производње у Железари Смедерево. После паузе од девет месеци у другој половини априла биће покренута производња у Железари Смедерево, најавио државни секретар у Министарству привреде Александар Љубић.

Државни секретар у Министарству привреде Александар Љубић рекао је да се очекује да ће у Железари Смедерево поново бити покренута производња у другој половини априла.

Касно синоћ у стару смедеревску луку стигле су две барже са 2.300 тона кокса из Мађарске.

Током викенда очекује се још неколико баржи које треба да стигну из Мађарске.

Дизалица претоварује кокс у вагоне и он ће током дана бити превезен у постројења агломерације која припрема руду гвожђа и других агломерата за високу пећ.

По речима стручњака, за континуирани рад пећи на одлагалишту би требало да се депонује 30 до 40 хиљада тона кокса и 50 до 100 хиљада тона руде гвожђа.

Смедеревска железара је 2003. године продата за 23 милиона долара америчкој компанији "Ју Ес Стил", која је због нагомиланих губитака и пада цена челика на светском тржишту у јануару 2012. године продала фабрику Влади Србије за један долар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи