Читај ми!

Српске фирме добродошле у Ираку

Привредници из Србије имају прилику да улажу и раде у Ираку и добро су дошли у тамошњу провинцију Мисан, речено на састанку представника неколико српских компанија и провинцијске Комисије за инвестирање.

На састанку представника неколико српских компанија и провинцијске Комисије за инвестирање речено је да привредници из Србије имају прилику да улажу и раде у Ираку и да су добродошли у тамошњу провинцију Мисан.

Српску делегацију у Ираку предводио је министар без портфеља у Влади Србије Сулејман Угљанин, а у данашњем саопштењу из његовог кабинета наводи се да је на сусрету било речи о инвестиционим плановима.

Председник Комисије за инвестирање Јусиф Ради Кадим навео је да су услови за улагања у провинцији Мисан повољни с обзиром на законску процедуру и подстицаје, као и да ће заинтересовани српски привредници имати пуну подршку руководства провинције.

Министар Угљанин је рекао да је циљ посете повезивање привредника и проналажење заједничких економских интереса, као и наставак сарадње коју су две земље годинама раније имале.

Привредници из Србије су представили своје могућности за послове у Мисану, посебно у областима енергетике, грађевине, пољопривреде, образовања и медицине.

Разговори привредних делегација две земље настављени су рано јутрос и Ирачани су рекли да су заинтересовани за сарадњу са фирмама из Србије на пројекту трансформације старог војног у цивилни аеродром.

Представници компанија из Србије су се посебно распитивали о тендерским условима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи