Отежане контроле због малог броја инспектора

Због смањеног броја инспектора значајно отежан систем службених контрола коју спроводе инспекцијске службе Министарства пољопривреде. Због лошег вођења аграрне политике и неодговорног понашања претходне Владе Србије и сада се од Министарства пољопривреде принудно наплаћују нагомилани дугови, увећани за камате, судске трошкове, наводи Министзарство

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије саопштило је да је због смањеног броја инспектора значајно отежан систем службених контрола коју спроводе инспекцијске службе тог министарства.

Како се наводи, таква ситуација је настала "накарадном организацијом и рационализацијом Министарства пољопривреде" коју је извршила претходна Влада, отпустивши од 2010. до 2011. године 70 инспектора.

Додаје се да се "због лошег вођења аграрне политике и неодговорног понашања претходне Владе Србије" и сада од Министарства пољопривреде принудно наплаћују нагомилани дугови, увећани за камате, судске трошкове и адвокатске услуге по донетим судским пресудама.

"У ситуацији сталних, изненадних принудних наплата у милионским износима, Министарство отежано планира своје активности и са закашњењем извршава своје текуће финансијске обавезе", наводи се у саопштењу.

Прецизира се и да је током 2012. године од Министарства пољопривреде принудно наплаћено близу 1,5 милијарди динара, док је у претходна два дана наплаћено додатних 170 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи