Читај ми!

Програм "Подриње" за јачање веза

Програмом "Подриње" конкретизују се специјални односи Србије и Републике Српске, а план за реализацију пројеката направљен је за наредних пет година, поручиле министарке Верица Калановић и Жељка Цвијановић.

Министарке Верица Калановић и Жељка Цвијановић поручиле су да се програмом "Подриње" конкретизују специјални односи Србије и Републике Српске. План за реализацију пројеката направљен је за наредних пет година.

Како су истакле програм "Подриње" који подразумева сарадњу у седам области - инфраструктуре, пољопривреде, туризма, енергетике, подршке малим и средњим предзећима, здравства и културе треба да траје дуго, колико год то налажу потребе људи у 25 градова са обе стране.

Министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Калановић нагласила је да су приоритети у области инфраструктуре ојачавање попречних веза кроз изградњу моста Љубовија - Братунац, реконструкцију моста Бајина Башта - Скелани, а потребна је и рехабилитација локалне и регионалне инфраструктуре.

Код пољопривреде то подразумева подршку произвођачима органске хране, затим изградњу заједеничке турстичке понуде и тура као што су Мокра гора и Андрић град као и здравствени туризам, додала је министарка.

Калановић је, такође, указала и на значај сарадње у енергетици која подразумева низ значајних пројеката, подршке развоју малих и средних пердузећа док су и у области културе и здравства огромни потенцијали за сарадњу.

Носиоци програма ће бити два министратва, а циљ је да се унапреди квалитет живота 1,3 милиона људи у области Подриња које обухвата 13 општина у Србији и 12 у Републици Српској.

Министарка за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да већ постоји сарадња у области инфраструктуре, на енергетском плану, на изгрдањи Андрић града, али је циљ да буде што више тих пројекта.

Нама је циљ да сарадњу коју имамо употпунимо и са другим нањим пројектима који ће допринети квалитету живота људи, истакла је Цвијановићева. У пројекат ће бити укључене две привердене коморе иy РС и три регионалне из Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи