Читај ми!

Аграр, стратешки циљ Србије

Буџет за пољопривреду у 2013. години износиће 45 милијарди динара, најавио је министар пољопривреде Горан Кнежевић. Стратешки циљ Србије је да аграрни буџет 2014. године достигне пет одсто републичког буџета.

Министар пољопривреде Горан Кнежевић најавио је да ће аграрни буџет у 2013. години износити 45 милијарди динара, што представља 4,5 одсто укупног буџета земље.

Како је прецизирао, предвиђено је да у наредној години, за субвенције буде издвојено 32,8 милијарди динара, а за инвестиције четири милијарде динара.

Треба узети у обзир и 10 милијарди динара, од рефакције за дизел гориво, које су предвиђене за Министарство финансија, објаснио је Кнежевић на завршној дискусији о Нацрту закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју.

Министар је подвукао да Министарство пољопривреде инсистира на томе да су аграни буџет само директна плаћања у пољопривреди и инвестиције.

Кнежевић је закључио да се Србија креће ка стратешком циљу, а то је да аграрни буџет у 2014. години, стигне до нивоа од најмање пет одсто републичког буџета.

Ускоро закон о подстицајима пољопривреди 

Предлог закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју требало би да се у наредне две до три недеље нађе у скупштинској процедури и буде усвојен по хитном поступку, како би примена почела од Нове године, изјавио је министар Кнежевић.

На завршној јавној расправи о нацрту тог закона, Кнежевић је истакао да је реч о врло важном документу који ће представљати један од стубова стратегије у аграрној политици. 

Министар је нагласио да ће пољопривредни произвођачи, захваљујући том законском акту, знати како ће се држава у наредним годинама понашати према њима. На тај начин они ће моћи да планирају своју производњу и прилагоде своје активности тим циљевима.

Он је истакао да је у оквиру Министарства пољопривреде већ основао радне групе које ће сходно својим надлежностима предлагати упутства за примену закона.

 

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи