Читај ми!

Мишић: Кинеска понуда квалитетна

Понуда кинеске фирме за изградњу преосталих деоница Коридора 11 свеобухватна и квалитетна, изјавио је директор "Коридора Србија" Михајло Мишић.

Директор предузећа Коридори Србије Михајло Мишић изјавио је да је понуда кинеске фирме "Мостови и путеви" за изградњу преосталих деоница на Коридору 11 свеобухватна и квалитетна.

"Реч је о свеобухватној понуди која обухвата изградњу Коридора 11 аутопута. Понуда обухвата финансијски део и анимацију пројекта", рекао је за РТС Мишић и додао да је понуда квалитетна.

Он је подсетио да компанија "Мостови и путеви", која гради мост на Дунаву између Земуна и Борче, већ неколико година ради у Србији и додао да укупна вредност кинеске понуде око 2,5 милијарде евра, што је веома велика цифра и подразумева три велике деонце - од Београда до Прељине, од Прељине до Пожеге и од Пожеге до границе са Црном Гором.

Мишић је навео да је посебно обрађена деоница од Београда до Прељине јер је то за Србију врло значајан саобраћајни правац.

Он је истакао да је та компанија дала две понуде финансирања - класично финансирање које се односи на финансирање из кредитног пакета од 10 милијарди евра намењеног источноевропским земљама или кроз класичну концесију.

Међутим, он је навео да је тешко рећи шта нам више одговара јер смо "у замаху" изградње путева и имамо велике обавезе око Коридора 10, обилазница око Београда и других путева.

Он је истакао да понуда предвиђа да 40 одсто посла у финансијском смислу раде домаће фирме, а 60 одсто изводе кинеске компаније.

На питање када би влада могла да донесе одлуку о предлогу кинеске компаније, Мишић је истакао да је влада тек формирана и да има пречих послова, али да је процедура да се сагледају обавезе које имамо према започетој изградњи путева и да се види када би могло да се дође до средства.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи