Читај ми!

Херојство новог доба

Херојство смо некад показивали на бојном пољу, а надам се да ће доћи време када ћемо оданост према земљи доказивати отварањем нових радних места, рекао премијер Ивица Дачић.

Отворити данас у Србији радно место је ствар за одавање признања свакоме ко то учини, рекао је премијер Србије Ивица Дачић на отварању хотела "Алфа", на Великој Морави у селу Кончареву код Јагодине.

"У условима кризе када се предузећа затварају, у условима када је за последњих 12 година 300.000 до 400.000 људи у Србији остало без посла, отворити данас 55 радних места у Јагодини, овде на селу, у овом хотелу, јесте заиста подухват и ја вам честитам", рекао је Дачић.

"Ми у Србији не можемо да направимо неки велики искорак запошљавањем у једном потезу неколико хиљада радника, али можемо на овакав начин, путем малих и средњих предузећа, путем запошљавања у сектору услуга", оценио је Дачић.

Ивица Дачић се нада да ће доћи "време када ћемо оданост према земљи и херојство, које смо некада показивали на бојном пољу, доказивати отварањем нових радних места".

Дачић је навео да се кроз сеоски туризам, на овакав начин, као у Јагодини, може допринети развоју земље. "Ја мислим да је ово један редак пример да на Морави постоји хотел", рекао је Дачић и истакао да је Морава српска река која пролази кроз срце Србије.

"Сигуран сам и позаво бих све у нашој земљи да сви заједно, од оних који се баве политиком до оних који се баве пољопривредом, предузетништвом, да се наше реке, без обзира како се зову, уливају у једну реку која се зове Србија", рекао је Дачић.

Ивица Дачић је истакао да је Јагодина пример како један град може да направи велики искорак у области туризма.

"Србија нема море, али има друге туристичке дестинације које може да користи", истакао је Дачић и навео пример Мађарске, која, како је навео, зарађује десетине милијарди долара и евра користећи своје бање.

Дачић је додао да му замерају што се налази често међу народом. "Кажу да је то маркетинг, замерају ми што се бавим неким, по њиховом мишљењу, малим стварима. Ја мислим да је ово велика ствар, од тога се састоји живот", рекао је Дачић.

Ивица Дачић је у пратњи председника Скупштине града Драгана Марковића Палме и градоначелника Ратка Стевановића и домаћина разгледао хотел.

Хотел "Алфа" има 12 соба и четири апратмана, базене, спортске терене, а намењен је пословним људима, спортистима... Изградња хотела је трајала десет месеци и коштала је 500.000 евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи