Читај ми!

Изградња фабрике у Врању

Потписан уговор о изградњи фабрике тапацираног кожног намештаја у Врању, која ће бити отворена наредне године и запослиће 411 радника. Уговор потписали Верица Калановић и градоначелник Врања с генералним директором компаније "Дитра Италија" Микеле де Маркијем.

Уговор о изградњи фабрике тапацираног кожног намештаја у Врању, која ће бити отворена половином наредне године у једној од некадашњих хала компаније "Јумко" и запослити 411 радника, потписан је данас у том граду.

Уговор су потписали потпредседница Владе Србије Верица Калановић и градоначелник Врања Мирољуб Стојчић с генералним директором компаније "Дитра Италија" Микеле де Маркијем.

Фабрика ће бити површине преко 30.000 квадратних метара, а за реконструкцију и набавку опреме биће инвестирано 13,45 милиона евра.

Програмом подршке директним инвестицијама, за ту фабрику планирана су подстицајна средства у износу од по 5.000 евра за свако новоотворено радно место.

"Уговор који смо управо потписали резултат је тимског рада. Тиме смо показали да ми нисмо ту да грађанима шаљемо поруке о тешком животу, већ смо ту да стварамо решења", рекла је Калановићева, после потписивања уговора.

Она је изразила уверење да ће фабрика успешно радити, јер Врање на списку незапослених, због структуре своје привреде, има довољно радника тапетарске струке.

Власник "Дитре" Де Марки рекао је да та компанија није случајно дошла у Врање и да ће то бити њихова трећа, али највећа инвестиција у Србији.

"Овде смо дошли јер смо после свега што смо видели у Врању и после мале пробне производње, уверени да ће одавде велике количине кожних гарнитура бити продаване у Европи" рекао је Де Марки.

Градоначелник Стојчић рекао је да изградња фабрике за Врање представља посао 2012. године, који ће тој средини донети многоструку корист.

"Запослићемо 411 радника, почећемо реконструкцију напуштеног погона 'Јумка', а за радове на фрабрици биће ангажована наша предузећа. То је доказ да нам инвеститори верују", рекао је Стојчић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи