Почела замена блокираних картица

Прва количина замењених платних картица клијентима ће бити уручена данас, а замену свих блокираних картица могу да очекују у наредних неколико дана, саопштиле банке. Реч је о картицама, које су коришћене у источноевропским земљама, на бензинским пумпама.

После превентивне блокаде одређеног броја платних картица, банке саопштавају да ће прву количину замењених картица клијентима уручити већ данас, а замену свих блокираних картица могу да очекују у наредних неколико дана.

Клијенти неће сносити никакве трошкове за издавање нових картица и биће лично информисани о времену преузимања у експозитурама банке.

Реч је о картицама које су коришћене у протеклих годину дана за плаћање у 11 земаља источне Европе, највероватније на бензинским пумпама.

Рајфајзен банка обелоданила је, поводом превентивне блокаде одређених платних картица, да се не ради о хакерском упаду у банкарски систем, већ, према информацијама добијеним од картичних асоцијација, постоји сумња да је један број платних картица угрожен услед могућег неовлашћеног приступа базама података код сервис провајдера за централну и источну Европу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи