Нови тендери за Коридор 11

Ускоро нови тендери за изградњу деоница на Коридору 11, најавио министар Милутин Мркоњић. На извођењу радова биће ангажоване домаће фирме, рекао министар и додао да је вредност радова 250 милиона евра.

Министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић најавио је у Непричави, код Лајковца, расписивање тендера за изградњу деоница Обреновац - Уб и Лајковац - Љиг, будућег "Европског коридора 11", вредности 250 милиона евра.

"Очекујем да ће у наредних месец дана бити расписан тендер за деонице Обреновац - Уб и Лајковац - Љиг дугачке око 50 километара. Градиће наше фирме, а вредност радова износи око 250 милиона евра", рекао је Мркоњић новинарима.

Министар Мркоњић је задовољан због интензивирања радова на делу деонице Уб - Лајковац, код Непричаве, који су се и до сада одвијали, али није коментарисао вишемесечни прекид радова на подручју општине Уб на тој деоници.

Заменик председника Општине Уб Сава Сарић рекао је да се на делу деонице кроз ту општину "и даље ништа не ради" и додао да није ни знао да је министар Мркоњић био на градилишту у Непричави.

"Предузеће за путеве Београд је, као део Нибенс групе, у великим проблемима. Било је говора да ће радове и на подручју општине Уб преузети Путеви Ужице, али се до данас ништа није променило, радови нису настављени", рекао је Сарић агенцији Бета.

Део аутопута од Уба до Лајковца гради конзорцијум домаћих предузећа, међу којима су највећи "Путеви Ужице" и "Планум", а вредност инвестиције је око 80 милиона евра.

Та деоница дугачка је 12,5 километара, а код Непричаве се граде вијадукт и пет мостова.

Аутопут - "Европски коридор 11" преко Београда и Чачка, и уз везу са "Европским коридором 10", води на јужној страни ка Црној Гори и БиХ, а уз поморску везу и ка Италији, а на северној страни, краком такође будућег ауто-пута од Београда до Вршца, иде до границе Румуније.

Кроз Србију су за сада утврђене деонице Београд - Обреновац (дугачка 25 километара), Обреновац - Уб (27 километара), Лајковац-Љиг (25 километра) и Љиг - Чачак (50 километара).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи