Читај ми!

Ефекти посете САД-у

У оквиру петодневне посете САД-у министар економије Небојша Ћирић је америчким компанијама и привредницима представио инвестицоне потенцијале Србије. Ћирић најавио долазак две америчке фирме у Србију.

Министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић завршио је петодневну званичну посету Сједињеним Америчким Државама у оквиру које је компанијама и привредницима најмоћније националне привреде у свету представио инвестиционе потенцијале Србије.

Ћирић је током пет дана учествовао на више од 30 састанака и скупова, у три града у САД, којима је присуствовало око 150 америчких компанија и институција, наведено је у саопштењу из Министарства економије и регионалног развоја.

Првог дана посете, Ћирић је у Њујорку најавио долазак у Србију америчке компаније NCR, која је глобални лидер у производњи електронских уређаја за финансијске трансакције грађана и привредних субјеката.

Ова компанија би до почетка марта 2012. у Србији запослила око 300 висококвалификованих кадрова.

Током посете Вашингтону одржани су састанци са представницима америчке администрације, Стејт департмента, Америчке привредне коморе, Министарства трговине и индустрије и Министарства финансија.

Главне теме састанака биле су потписивање Споразума о заштити инвестиција и Споразума о избегавању двоструког опорезивања, од којих се очекује да значајно допринесу побољшању билатералних економских односа две земље.

Успешна посета српске делегације на челу са министром економије, завршена је у Чикагу учествовањем на пословном скупу Чикашке привредне коморе и Канцеларије за трговину и инвестиције савезне државе Илиној, али и најавом доласка још једне америчке компаније.

Ћирић је рекао да се на пролеће очекује почетак пословања компаније Медиатроник, светског лидера у производњи медицинских уређаја и опреме, која отварање своје канцеларије планира у Београду.

Министар је додао како праве, повољне резултате радне посете тек очекује у наредном периоду.

Заједно са делегацијом Србије у Америци је била и амбасадорка у Србији Мери Ворлик, која је на крају посете у Чикагу изразила задовољство поводом низа успешних сусрета српске делегације у САД.

Према мишљењу амбасадорке Ворлик, ова посета је била велика прилика за министра Ћирића да представи приоритете, пошаље јасну поруку да је Србија отворена за бизнис, а велико интересовање америчких компанија је то и доказало, наведено је у саопштењу Министарства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи