Читај ми!

Борба за инвестиције најважнија

Пут Србије ка Европској унији је претпоставка за довођење нових инвеститора, а борба за инвестиције је важнија од свега, рекао председник Борис Тадић после обиласка радова на обилазници око Београда са градоначелником Драганом Ђиласом.

Председник Србије Борис Тадић, који је са градоначелником Београда Драганом Ђиласом обишао радове на обилазници око Београда, рекао је да је борба за инвестиције важнија је од свега, а да је довођење инвеститора отежано без сарадње са ЕУ.

Истичући да је довођење инвеститора отежано без сарадње са Европском унијом, Тадић је рекао да сви који кажу да Србија због Косова треба да одустане од ЕУ заправо говоре о мањим шансама за инвестиције и за нова радна места.

"ЕУ је и данас, без обзира на финансијску кризу, политичка чињеница за сваку земљу. И када неки инвеститор разматра где ће да пласира свој капитал, он жели да то буде у земљи која представља зону сигурности", рекао је Тадић.

Србија, без три до четири милијарде евра инвестиција годишње, не може да обезбеди развој, већи БДП и нова радна места, истакао је председник Србије.

Говорећи о обилазници око Београда, председник Србије истакао је да је реч о великом послу и великој користи за грађане Србије.

Обилазница ће омогућити значано растерећење саобраћаја, како у Београду тако и у Србији, а тиме ће бити обезбеђени и бољи услови за нове инвеститоре, рекао је Тадић.

Тадић и Ђилас су обишли радове на делу обилазнице око Београда, петљи Батајница, трасу Батајница–Добановци–Стражевица и тунел Стражевица.

Иначе, у оквиру пројекта петље Батајница предвиђена су два вијадукта приближне дужине од по 1,5 километара, као продужетак аутопута од Новог Сада према Добановцима.

Мостовска конструкција се састоји од левог и десног моста са по две прилазне рампе. Почетак радова на изградња леве мостовске конструкције планиран је за 2012. годину, а предвиђено је да се до краја 2011. почне са ревитализацијом десне стране аутопута пре моста.

Када је реч о траси Батајница-Добановци-Стражевица са петљом Добановци, предвиђено је извођење пуног профила аутопута са сервисним саобраћајницама.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи