Читај ми!

Подршка српским предузећима

Нова кредитна линија ЕБРД за мала и средња предузећа. Одобреним кредитом од 30 милиона евра, "Прокредит банка" ће финансирати предузећа која се баве производњом, услугама или пољопривредом, позајмицама у просеку од по 5.500 евра.

Европска банка за обнову и развој повећала је расположивост својих финансија за микро, мала и средња предузећау Србији, одобривши кредитну линију од 30 милиона евра за "Прокредит банку" у Србији, објављено је на сајту ЕБРД.

"Прокредит банка Србија" је водећа институција за финансирање малих и средњих предузећа и пољопривредних произвођача у Србији са широком регионалном мрежом која нуди универзалне банкарске услуге.

Та банка ће искористити кредит ЕБРД за подршку тим предузећима, која послују у области производње, услуга и пољопривреде уз помоћ одобравања субзајмова од просечно 5.500 евра.

Тај пројекат ће допринети јачању финансијског посредништва у Србији и банкарског сектора, уз истовремено повећање расположивости кредита за мале предузетнике.

Мада мале компаније представљају главни извор за запошљавање у приватном сектору Србије и пружају главни допринос српској економији, мала и средња предузећа и предузетници се и даље суочавају са ограниченим приступом финансијама за свој развој и раст, указала је ЕБРД.

Директор ЕБРД за финансирање малог бизниса Хенри Расел рекао је да је задовољан наставком сарадње са "Прокредит банком"' и наставком финансирања српских малих и средњих предузећа нарочито у време ограничене расположивости финансија.

"Током деценије нашег присуства у Србији више од 280.000 наших клијената је препознало нашу опредељеност за одговорно банкарство. Ова кредитна линија ће нам омогућити да даље појачамо наше напоре за обезбеђивање кредита за мала и средња предузећа ради задовољења њихових специфичних потреба", рекао је председник Управног одбора "Прокредит банке Србија" Борислав Костадинов.

ЕБРД је од почетка пословања у Србији 2001. године обезбедила око 2,8 милијарди евра за различите секторе српске економије, при чему су њене укупне инвестиције у Србију достигле око шест милијарди евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи