Девети дан од нестанка Данке Илић – бечка полиција објавила фотографије жена са снимка и кренула у потрагу

Потрага за двогодишњом Данком Илић, која је нестала прошлог уторка у Бањском пољу код Бора, ушла је у девети дан. Полиција у Србији наставља оперативни интензивни рад. Проверавају се све чињенице и све особе које могу да се доведу у везу са нестанком девојчице. Аустријска полиција је данас у 15 сати дала саопштење на свом сајту да је на основу исказа чланова породице нестале девојчице, на видео-снимку који је направио српски држављанин врло вероватно - Данка Илић.

Извештај Зорана Слепчевића

Полиција и инспектори у цивилу и данас проверавали терен у Бањском пољу

Репортерка РТС-а каже да су од 9 часова јутрос полиција са псима, као и инспектори у цивилу проверавали терен, односно место нестанка Данке Илић и околину.

Истиче и да је на терену више новинарских екипа него претходних дана.

Извештај Вање Чолић из Бањског поља

Аустријска полиција је на свом сајту објавила саопштење поводом нестанка двогодишње Данке Илић и снимка који је у Бечу направио српски држављанин.

Полиција наводи да су чланови породице двогодишње девојчице изјавили да је на снимку највероватније она.

Бечка полиција је затражила преко Државног тужилаштва да се слике три особе са видео-снимка службено објаве – јер на тај начин службено почиње потрага за три особе – девојчицом и двема женама, чији се идентитет и даље не зна.

Потом су на сајту бечке полиције објављени исечци из видео-снимка од суботе који је направио српски држављанин, а на којем су жене са девојчицом која би могла да буде Данка Илић.

Грађани који препознају особе са снимка требало би хитно да се јаве бечкој криминалистичкој полицији на 01-31310-33800, или било којој полицијској станици.

Опширније Краће

Словеначка полиција: Пријавите ако имате неке информације о Данки

И словеначка полиција позвала је грађане да пријаве ако имају било какву информацију о несталој Данки, преноси словеначки портал 24УР.

"Уколико имате било какву информацију, можете назвати хитну службу словеначке полиције на број '113'", навела је полиција.

Опширније Краће

Апел МУП-а Републике Српске у вези са нестанком Данке Илић

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позвало је грађане да уколико имају информацију о несталој девојчици Данки Илић, из Србије, хитно обавесте полицију на број телефона "122".

"Двогодишња девојчица је нестала 26. марта 2024, у 13.00 у Бањском пољу, Бор, Србија. Девојчица има смеђу косу, смеђе очи и висине је око 85 центиметара", саопштено је из МУП-а Српске.

У време нестанка на себи је имала маслинасту јакну, љубичасте панталоне и црне патике.

Опширније Краће

Осим да је у току истрага, нема нових информација о снимку из Беча

Aустријски органи и даље не објављују никакве информације из истраге о нестанку Данке Илић.

За сада се зна да тимови одсека за криминалистику бечке и федералне полиције утврђују идентитет девојчице са снимка, који је сведок, Србин који живи у Бечу, снимио на трамвајској и метро станици Шотенринг прошле суботе у вечерњим сатима.

О нестанку Данке Илић од јуче пишу и аустријски и немачки медији, али углавном преносе наводе или непроверене информације из српске штампе, јавља дописница РТС-а из Беча.

Опширније Краће

Прикупљају се информације од комшија и рођака

Поред патрола које иначе дежурају код куће одакле је нестала Данка Илић, од јутрос су ту и два возила марице, јавља дописник РТС-а.

Претражују се сви објекти у самом месту, где би могао да се пронађе неки траг, а полиција прикупља информације и од комшија и рођака.

Наставља се потрага за двогодишњом Дaнком Илић, која је нестала у Бањском пољу код Бора.

У потрази за девојчицом, истрага на територији Србије је проширена, рекла је Бојана Отовић Пјановић из МУП-а.

Специјалистички тимови МУП-а претражили су околину куће, тунел, подземне канале и шахте, шуме и нису пронашли никакве трагове који би указали на то да се девојчица ту налазила.

Истовремено, истрага се проширила и на Аустрију, Интерпол је расписао жуту потерницу.  

Девојчица Данка Илић има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара. Девојчица се може препознати по висећој брадавици на левом уху и младежу неправилног облика и благо тамне боје на левој подлактици.

Уколико имате било какве информације, позовите полицију на број телефона 192.

Читај ми!