Читај ми!

Филолошки и даље блокиран

Наставља се блокада Филолошког факултета у Београду. Више од стотину академаца ноћ провело на факултету. Студенти, који траже смањење школарина, најављују блокаде и осталих факултета.

Пленум студената Филолошког факултета, који траже смањење школарина, саопштио је да се блокада тог факултета наставља и да је више од стотину академаца провело ноћ на факултету.

Студенти се противе трансформацији универзитета у профитерску институцију којој су, како наводе, студенти, професори и образовање од најмањег интереса и бране универзитет и образовање, друштво и слободе.

Студенти се боре "против недоступности и срозавања квалитета високог образовања" и верују да се образовни систем може устројити на много праведнијим и продуктивнијим принципима.

Од борбе за те принципе неће одустати и појачаће притисак на све инстанце власти и управу Филолошког факултета, наведено је у саопштењу.

У саопштењу се наводи да се припремају и блокаде других факултета, уколико у скорије време не стигну реална и трајна решења и да "знање није роба".

Студенти Филолошког факултета су самоорганизовани и унапред се ограђују од свих покушаја да страначке струје или бирократске студентске организације преузму протест, истиче се у саопштењу.

Сам протест започет је на Филолошком факултету и у духу солидарности је проширен и организован са студентима широм Београда и Србије, наводи се у саопштењу.

Филолошки факултет блокиран је од јуче од седам часова ујутро и настава се не одржава.

Студенти Филолошког, Филозофског, Архитектонског факултета и Факултета политичких наука, као и студенти Више електротехничке школе протестовали су 14. октобра у центру града, тражећи лакше услове за упис наредне године студија, али и то да висина школарине не буде већа од три минималне месечне зараде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи