Муке са поквареном пилетином

Ветеринарска инспекција Ваљева наложила да се уклони велика количина поквареног пилећег меса која се већ две године налази у пропалим хладњачама "Нове Србијанке" у том граду.

После апела мештана Ваљева, ветеринарска инспекција наложила је да се уклони велика количина поквареног пилећег меса која се већ две године налази у пропалим хладњачама "Нове Србијанке" у том граду.

Мештани Ваљева муку муче са несносним смрадом због велике количине поквареног меса. Месо је у власништву кланице "Еко-коко" која не ради већ годину дана.

Проблем је настао 2008. године када је "Еко-коко", који има кланицу у кругу "Нове Србијанке", склопио уговор са тим предузећем о складиштењу и чувању пилећег меса у једној од њихових хладњачи.

Пошто се "Нова Србијанка" после приватизације нашла у великим проблемима, због цурења коморе и прокишњавања крова, складиштено месо, чија је вредност 30 милиона динара,  пропало је и већ дуже време није за употребу.

У Републичкој ветеринарској инспекцији тврде да ће тај вишегодишњи проблем бити ових дана решен и да је кафилерији из Ћуприје наложено да пропало месо одвезе на прописано место на којем ће бити уништено.

Ветеринарски институт из Шапца утврдио је да је до кварења меса дошло због варирања температуре у хладњачама које су чак биле и по неколико степени изнад нуле, јавили су локални медији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи