Турска се пожелела Срба

Разлози због којих се све више туриста одлучује за Турску су гостопримство домаћина, бројни хотелски садржаји, као и историјске знаменитости. Због тога ће Турска и ове сезоне забележити знатну посећеност.

У Турској, седмој туристичкој сили света, крај априла и почетак маја слути да ће ова сезона бити боља од прошле, иако је и годину планетарне кризе та земља забележила са добрим резултатима, са само 10 одсто мање прихода од планираних.

Турска је за наше туристе једна од дестинација коју, поред Грчке и Египта, најрађе бирају. Не чуди, јер је све подређено потребама и ужитку гостију.

У Анталији, древном граду, и у читавој регији, све мирише на Медитеран, на раскош античког и византијског доба, арапске и савремене европске културе.

Сиде, град полустрво настањено је још у седмом веку. То је место непрегледних пешчаних плажа, са сачуваним јединственим античким језгром града.

Тамошњи Турци су већ упознати са српским туристима, па их често можемо чути да говоре на српском, али знају и енглески, немачки, мало руског. Како кажу, Сиде није само за Турке, већ је културно благо света, за све људе.

У луксузним хотелима, као у комлексу "Али беј" служи се око 300 јела и 70 врста колача. Постоји и аква парк, 60 тениских терена на којима је играла и Јелена Јанковић. Одмор постаје рајски јер су гостопримство и врхунска услуга, турски бренд.

Анкетирани туристи из Немачке, Велике Британије и Казахстана, истичу турско гостомпримство, срдачност и знаменитости.

Од туризма у Турској живи 18 милиона људи, а приходи од 20 до 25 одсто целокупног становништва на неки начин зависе од туризма .

"Нама су највећа конкуренција Грчка, Шпанија, Египат и Тунис, ми се са њима такмичимо", каже Мехмед Гундуз из "1А Травел". Мехмед додаје да конкуренте Турска престиже јер туристима за њихов новац даје баш оно што они желе.

И више од тога, рећи ће свако ко је осетио шта значи дух оријента и комфор 21. века и несебична услуга уз осмех. Из Сидеа заувек понесете са собом залазак сунца код Аполоновог храма, а то нема цену ни у једном аранжаману.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи