Зрењанин добио Трг Зорана Ђинђића

Годину дана након покретања иницијативе, у Зрењанину је Трг Републике преименован у Трг др Зорана Ђинђића. Свечано откривена табла са његовим именом.

Одборници Скупштине Града Зрењанина донели су на данашњој свечаној седници одлуку о промени назива Трг Републике у Трг др Зорана Ђинђића, након чега је уприличено и свечано проглашење и откривање табле са новим именом.

Комисија за утврђивање назива улица и тргова, чији је председник Радован Француски предложила је Скупштини именовање трга по убијеном премијеру, а иницијатива да Ђинђић добије улицу у Зрењанину потекла је од покрета "Нови оптимизам" пре годину дана, после трибине организоване на годишњицу његовог убиства.

Француски је рекао да је иницијатива наишла на велику подршку грађана, невладиних организација и политичих странака и да је данашњом одлуком "послата порука да у Зрењанину постоји снага да се настави тамо где је стао Зоран Ђинђић".

Председник Скупштине града Александар Мартон рекао је да је ово велики дан за Зрењанин, али да је то само један од корака за стварање европског Зрењанина и европске Војводине.

Говорећи о покојном Зорану Ђинђићу, градоначелник Зрењанина Милета Михајлов рекао је да је Трг који од данас носи назив по покојном премијеру део дуга који имамо према великом човеку, чије дело поручује да људски животи нису улудо потрошени ако су уграђени у будућност.

"Данас смо и срећни и тужни јер овај град добија Зоранов трг. Тужни смо јер Зорана нема, а срећни морамо бити јер ће трг у Зрењанину заувек носити његово име", рекао је Михајлов.

Одборници Српске радикалне странке нису учествовали у раду Скупштине, јер, према речима председника одборничке групе те партије Саше Сантовца, нису желели да учествују у фарси.

"У протеклом периоду Зрењанин је био оцрњен у медијима као град грађевинске мафије, уништене привреде, очигледно да и постављање плоче има везе са тим", рекао је испред зграде Скупштине Сантовац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи