"Велико спремање Србије" 5.јуна

Школе, организације, запослени, биће добродошли да учествују и помогну чишћењу животне средине, рекао министар Оливер Дулић, позивајући на акцију "Велико спремање Србије", 5.јуна. У акцију се укључује и "Телеком Србије".

Министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулић позвао је данас у Београду грађане да се 5. јуна укључе у еколошку акцију "Велико спремање Србије".

Тог дана ће школе, организације, запослени бити добродошле да учествују и помогну чишћењу животне средине, поручио је министар Дулић током Еколошког дана који је одржан у оквиру тениског турнира "Serbia Open" у Спортском центру "Милан Гале Мушкатировић"

Дулић је, говорећи на штанду Министарства истакао да би, када би сваки грађанин помогао правилним одлагањем кесе или флаше, Србија била много здравија и чистија.

Око 30 одсто хроничних болести које се јављају у нашем друштву су директно везане за загађење животне средине, а једини начин да спречимо обољевање код будућих поколења је да ова земља не делује прљаво и неуредно, казао је Дулић.

Дулић се захвалио свим грађнима, јавним личностима који ће помоћи у тој еколошкој акцији, организаторима турнира "Serbia Open", као и компанији "Телеком Србија", која се прикључила кампањи "Очистимо Србију" и најавила учешће и у новој акцији.

Директор "Телекома" Бранко Радујко рекао је да је важно да се подиже свест грађана о очувању животне средине и навео да запослени у компанији покушавају да троше мање папира и настоје да се што боље управља електронским отпадом.

"Позивам све компаније да се прикључе овом пројекту како би се подизала свест о томе да је важно оговорно поступање према еколошким питањима", рекао је Радујко.

Директор турнира "Serbia Open" Горан Ђоковић најавио је да ће 2011. организатори још више пажње бити посвећено екологији.

Најављивању акције великог чишћења Србије присуствовао је и промотер турнира, познати руски тенисер Марат Сафин, а многобројни посетиоци штанда потписали су волонтерске приступнице како би почетком јуна учествовали у еколошкој акцији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи