Лето у Грчкој упркос кризи

У туристичким агенцијама кажу да, упркос кризи и нередима у Грчкој, овог лета не треба очекивати пад цена аранжмана у тој земљи. Туристи се интересују о дешавањима, али не отказују аранжмане.

Политичко-економска криза у Грчкој дошла је у најгоре време, уочи саме летње туристичке сезоне.

Према анкети коју је пре месец дана спровела ЈУТА, национална асоцијација туристичких агенција, близу 60 одсто туриста из Србије планирало је одмор у Грчкој.

Прве групе путника из Србије, на једно од три грчка мора крећу већ за десетак дана. За сада се летовања не отказују, али су туристи ипак забринути.

Владимир Матовић из Matico агенције каже упркос свим дешавањима очекује да ће грађани наставити са уплатом аранжмана.

"Туристи се интересују шта се дешава, међутим не отказују аранжмане. Имамо смањен број уплата последњих дана због свих дешавања у Атини, али, очекујемо да ће се врло брзо то променити и да ћемо наставити тамо где смо стали негде 20. априла", рекао је Матовић.

У домаћим туристичким агенцијама верују да је грчки народ свестан да би им евентуално лоша туристичка сезона ове године, донела нове проблеме и још већи мањак у државној каси.

Љубиша Нешовановић из агенције Robinson каже да се тренутно у Грчкој већ одмара велики број страних туриста и да сви они нормално уживају на плажама.

"Наши партнери нас уверавају да је то што се десило у Атини локалног карактера јер управо ту живи највећи број државних чиновника на које се мере штедње најпре и односе. Тренутно се у Грчкој већ одмара велики број страних туриста и сви они нормално уживају на плажама и у својим хотелима", истакао је Нешовановић.

У агенцијама кажу да, упркос нередима, овог лета не треба очекивати пад цена аранжмана за Грчку.

До тога ће евентуално доћи следеће године. Неће падати ни цене у ванпансионској потрошњи јер је ПДВ у тој држави повећан са 18 на 22 одсто.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи