Дневник у новом руху

Од вечерас Дневник Радио-телевизије Србије се емитује у новом амбијенту и новом светлу. Покушали смо да на основу наслеђа РТС-а саградимо ново одело за 21. век, истакао је креативни директор РТС Борис Миљковић.

Дневник Радио-телевизије Србије од вечерас се емитује у новом амбијенту и новом светлу, а шпица Дневника подсећа на стару, можда и најпознатију на просторима бивше СФРЈ.

Креативни директор РТС-а Борис Миљковић, чији је тим најзаслужнији за нови изглед Дневника, рекао је да се одлучио за ту шпицу јер је то вероватно најбољи дневник на простору бивше СФРЈ.

"Са таквом одговорношћу смо кренули у дизајн, односно редизајн његовог будућег одела", рекао је Миљковић.

"Узимајући у обзир читаво наше наслеђе, незаобилазна је била инспирација са чувеном Чонкићевом тачкастом шпицом и Симјановићевом музиком", објаснио је Миљковић.

Ми смо се вратили на те саме почетке и покушали да саградимо на тим темељима једно ново одело за 21. век, истакао је креативни директор РТС.

Миљковић је подсетио да су емисије на РТС-у подељене у три сегмента - јутарњи програм, prime time, и вечерњи програм, па су шпице, графика и цео имиџ тих емисија подељени у три боје.

"Те боје су близу три боје наше заставе, светла - која је јутро, црвена - која је тачно у подне, и плава - која је смирујућа, и која нас касније води кроз елитни, ударни информативни програм", рекао је Миљковић.

Креативни директор РТС-а обећао је гледоцима да се огроман тим који стоји "иза целе приче, не распушта, него наставља даље својим путем".

Број коментара 47

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи