Бивши радници одблокирали улаз у "Јуру"

Бивши радници фабрике "Застава електро", који су се определили за социјални програм, одблокирали улаз у своју некадашњу фабрику. Радници су од јутрос протестовали због тога што им нису исплаћене заостале зараде.

Радници Заставе електро око подне одблокирали су улаз у фабрички круг Јура корпорације у Рачи јер су на рачун фабрике уплаћена средства за исплату шест заосталих зарада како им је јуче и обећано у Министарству економије и регионалног развоја.

Штрајкачи су улаз у фабрику блокирали јутрос у осам часова, јер до тог тренутка, како тврди председник Самосталног синдиката Слободан Гајић, паре нису биле на рачуну Заставе елекетро па су радници мислили да обећања надлежних нису реализована.

Према речима Гајића, паре ће у току дана са рачуна фабрике бити пребачене на рачуне радника који ће добити четири заостале зараде из прошле и две из ове године, што је у просеку по раднику укупно око 90.000 динара.

Због четворочасовне блокаде улаза у фабрички круг Јуре нису могли да уђу камиони те јужнокорејске компаније која је прошлог месеца купила фабрику.

Испред капија фабрике био и власник Лукас Џангву Нам, али није било никаквих инцидената.

Гајић је навео да се радницима дугују још две зараде из прошле године и да ће оне бити исплаћене касније уз плату за април ове огдине.

До краја овог месеца, према речима Гајића, требало би да се реализује и социјални програм уз отпремнине од 300 евра по години стажа, јер од укупно 284 радника Заставе елекетро само њих осморо се пријавило за рад у Јури док остали желе да добровољно оду из фабрике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи