Директор у производњи

Бити омиљени директор у тешким временима звучи готово немогуће. Зорану Богдановићу, директору краљевачке ливнице, то је пошло за руком. Осим као директор, Богдановић ради и са радницима у производњи.

Шездесетогодишњи Зоран Богдановић је омиљени директор. Иако је по струци машински инжењер, свакодневно је у радничком оделу раме уз раме са радницима за високим пећима и за машинама.

Радници у ливници раде на три радна места, па како каже Богдановић, нема разлога да директор буде изузетак.

Краљевачки ливци су били изненађени када се директор, на почетку мандата, појавио у погону.

Богдановић је објаснио да је лако бавити се финансијама и набавкама, али не и производњом, а како каже, корисно је. Радници, зато, не крију лепе речи за свог директора.

"Када би сви хтели да раде са радницима и деле њихову судбину било би боље", рекао је један од ливаца.

Радници истичу да директор од њих тражи да све буде тачно и прецизно, да се ради на време, што је кључ успеха краљевачке ливнице.

Сваки од 65 радника ливнице прошлог месеца је зарадио 1.500 евра бруто, међутим, плату не примају редовно због солидарности са радницима из фабрике вагона, који имају врло нередовна примања.

То, како кажу радници, није велики проблем, јер кад може директор, могу и они.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи